Percepce pracovní zátěže a pracovní spokojenosti všeobecných sester a učitelek - Burian, Zbyněk (Jihočeská univerzita, 2012)
Tématem bakalářská práce bylo zjištění vnímání pracovní zátěže a pracovní spokojenosti u žen, které vykonávají svá zaměstnání na pracovních pozicích všeobecná sestra a učitelka. Cílem bakalářské práce bylo zjištění míry pracovní a životní spokojenosti v průběhu výkonu daných profesí. Zjišťování jejich pocitů vyplývající z profese, vnímání jejich zátěžových situací a dále na jejich pracovní a životní spokojenost a to diferenciovaně při výkonu povolání zdravotních sester a učitelek na základních školách. Získané výsledky by se mohly stát podkladem pro zkvalitnění pracovních podmínek, které jsou zdravotním sestrám a učitelkám vytvořeny a tím i zefektivnění jejich pracovní činnosti.
Perception of workload and satisfaction of nurses and teachers
Keywords: životní spokojenost; psychická zátěž; všeobecná sestra; učitelka na základní škole; live satisfaction; psychological stress; nurse; elementary school teacher