Zjevení Janovo - Gotthardová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2007)
Práce se dělí na část teoretickou a praktickou. Teoretická část s názvem ''Sakrální výtvarná tvorba v české malbě 20. století'' popisuje vybrané konkrétní projevy a formy výtvarné tvorby v prostředí českých kostelů a kaplí. Formou úvahy pojednává o možnostech a limitech uměleckých a společenských. Praktickou část tvoří šest obrazů o rozměrech 75x109 cm. Inspiračním zdrojem je apokalyptická část Bible ''Zjevení Janovo''.
ST. JOHN´S APPIRATION
Sakrální výtvarná tvorba v české malbě 20.stol.
Keywords: umění; 20.století; vitraje; křížová cesta; oltářní obraz; zjevení Janovo; art; 20.century; calvary; altarpiece; St. John{\crq}s Appiration