Využití traktorů s pásovým podvozkem v podniku zemědělské prvovýroby - Roučka, František (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce na téma Využití traktorů s pásovým podvozkem v podniku zemědělské prvovýroby uvádí v literárním přehledu konstrukční provedení podvozků kolových traktorů, které je doplněno o systémy odpružení přední nápravy. Hlavní část teoretického přehledu pojednává o konstrukci pásových traktorů. Jsou zde zmíněné a popsané jednotlivé pásové jednotky od nejvýznamnějších výrobců pásových traktorů. Dále práce obsahuje konstrukční provedení odpružení pásových traktorů a možnosti řízení pásového podvozku. Teoretická část je zakončena kapitolou zaměřující se na polopásové traktory. Praktická část zahrnuje metodiku a výsledky měření v souvislosti s využitím pásových traktorů během hospodářského roku a rozbor výkonností jednotlivých souprav. Práce je doplněna charakteristikou zemědělského podniku a rozborem investičních a provozních nákladů.
Use of tractors with tracked chassis in the agricultural primary production
Keywords: podvozky; odpružení pásových traktorů; řízení; pásové jednotky; využití pásových traktorů; chassis; suspension of tracked tractors; steering/control; track units; use of tracked tractors