Komparace kvality života na venkově a ve městě - Zachová, Klára (Jihočeská univerzita, 2015)
Hlavním cílem této práce bylo popsat a porovnat vybrané aspekty kvality života na venkově a ve městě na příkladu obce Sousedovice a města Strakonice. V teoretické práci jsou shrnuty poznatky z literatury, které se týkají dané problematiky. Vlastní práce byla zaměřena na dotazníkové šetření ve vybraných lokalitách.
Comparison of the quality of life in rural and urban space
Keywords: Kvalita života; venkov; město; urbanizace; suburbanizace; Sousedovice; Strakonice.; Quality of life; countryside; town; urbanization; suburbanization; Sousedovice; Strakonice.