Reverzní hypotéka - Šimková, Martina (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato diplomová práce se zabývá zkoumáním zájmu o reverzní hypotéku v České republice. Ve společnosti lze najít velkou část domácností, které vlastní své bydlení a přesto mají potíže při placení nákladů na zajištění základních potřeb domácnosti. Postavení těchto lidí se s přibývajícím věkem zhoršuje. Současné důchodové systémy nejsou schopny nahradit příjmy, kterých lidé dosahovali v produktivním věku. Reakcí na potřeby této cílové skupiny je reverzní hypotéka, která využívá kapitál uložený v nemovitostech určených k bydlení seniorů a tím zajistí přilepšení k důchodu.
Reverse mortgage
Keywords: reverzní hypotéka; hodnota nemovitosti; kapitál; senioři; důchodový systém; kreditní linka; reverse mortgage; equity; capital; seniors; retirement system; credit line