Management restauračních zařízení - Zenáhlíková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2020)
U pracovníků v restauracích se předpokládá delší pracovní doba, proto je jejich motivace velmi důležitá. Hlavním cílem této bakalářské práce je zaměřit se, jak nejlépe řídit a motivovat zaměstnance. Tato práce se zabývá dvěma konkurenčními restauracemi na Vysočině. Práce nejprve obsahuje literární rešerši o řízení, manažerských funkcích a motivaci, představuje význam malého podnikání a přináší některé obecné informace o restauracích. Poté jsou analyzované informace z literatury použity pro vypracování metod. Výsledky práce jsou dosaženy Step analýzou, dotazníky a SWOT analýzou. Nakonec jsou doporučeny některé návrhy na vylepšení.
Management of the restaurant facilities
Keywords: Manažer; vedoucí; motivace; spokojenost; pracovní prostředí; týmová práce; restaurace; Manager; leader; motivation; satisfaction; workplace; teamwork; restaurants