Prevence rizikového chování na SŠ - Novotná, Jaroslava (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce se zabývá tematikou prevence rizikového chování na středních školách. Je rozdělena na dvě části - teoretickou a praktickou. Teoretická část je zaměřena na základní pojmy rizikového chování a prevenci. Zabývá se poradenským systémem ve školství a právními předpisy a dokumenty vztahující se k prevenci na středních školách. V praktické části bylo cílem zmapování pohledu studentů středních škol na školní prevenci, kterou zažili během své školní docházky, identifikování slabých a silných míst a jakým způsobem je realizována prevence rizikového chování u studentů středních škol. Pro svůj výzkum jsem zvolila kvantitativní výzkumné metody formou anonymního dotazníku.
Prevention of risk behaviour at secondary schools
Keywords: rizikové chování; prevence; školní poradenské pracoviště; preventivní program; risky behaviour; prevention; school counselling centre; preventative programme