Projektové vyučování v rámci výuky pěstitelských prací na 1. stupni ZŠ - Hegrová, Eva (Jihočeská univerzita, 2007)
Anotace Diplomová práce ''Projektové vyučování v rámci výuky pěstitelských prací na 1. stupni ZŠ'' uvádí definice vymezující projektové vyučování, podává stručný přehled o historii projektového vyučování a také seznamuje s různým pohledem autorů na různé typy dělení projektů. Dotýká se problematiky nejednotnosti v označení, ale především se zabývá uplatněním projektů na prvním stupni ZŠ. V diplomové práci jsou uvedeny návrhy tří školních projektů: 1. Co najdeme na polích na podzim? 2. Čeho se nikdy nepřejíme? 3. Přadné rostliny. Jednotlivé projekty byly realizovány v praxi na třech odlišných místech. Návrhy mohou sloužit jako inspirace pro učitele, popřípadě mohou být převedeny na konkrétní podmínky školy a využity přímo ve výuce. Návrhy projektů byly primárně sestaveny pro předmět pěstitelské práce, ale v rámci projektového vyučování dochází ke spojení s ostatními předměty.
Project learning within the education of cultivation work at primary school
Keywords: Projektové vyučování; pěstitelské práce; přadné rostliny; polní plodiny; dělení projektů; Project learning; cultivation work; weaving plants; produce of fields; dividing of projects