Analýza vnějšího prostředí podniku - Kalinová, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem bakalářské práce na téma "Analýza vnějšího prostředí podniku" je zanalyzovat vnější prostředí vybraného podniku. Na základě této analýzy stanovit trendy v makroprostředí a faktory, které mají největší vliv na vývoj firmy. První část této bakalářské práce byla věnována studiu vybrané odborné literatury vztahující se k tomuto tématu a poznatky byly zpracovány v literární rešerši. Ve druhé části bakalářské práce bylo krátce charakterizováno odvětví a analyzovaná firma. Poté byla provedena analýza vnějšího prostředí pomocí STEP analýzy a Porterova modelu pěti konkurenčních sil v odvětví. V závěru této práce byly shrnuty výsledky z provedených analýz a porovnány se stanovenými hypotézami.
Analysis of external environment of selected company
Keywords: marketing; vnější prostředí; STEP analýza; Porterův model pěti konkurenčních sil v odvětví; marketing; external environment; STEP analysis; Porter´s model