Hledání agonistů Toll-like receptorů použitelných synergicky s ligandy fagocytárních receptorů pro imunoterapii nádorových onemocnění v humánní medicíně - Lenzová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem práce bylo najít agonisty Toll-like receptorů, které by působily synergicky s ligandy fagocytárních receptorů, silně by potlačovaly nádorový růst a byly by použitelné v humánní medicíně.
Searching for Toll-like receptors agonists that would interact synergistically with ligands of phagocytic receptors and that could be used in cancer immunotherapy in human medicine
Keywords: rakovina; imunoterapie; vrozená imunita; náhrada lipopolysacharidu; resiquimod; Listeria monocytogenes; poly I:C; oxidativní vzplanutí; epicatechin; Cancer; immunotherapy; innate immunity; lipopolysaccharide substitution; resiquimod; Listeria monocytogenes; poly I:C; oxidative burst; epicatechin