Podmínky provozování silniční nákladní dopravy v České republice - Mašková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2013)
Hlavním cílem této bakalářské práce bylo poskytnout srovnání podmínek pro poskytování služeb veřejné dopravy se zaměřením na nákladní silniční dopravu. Pro porovnání bylo nutné prostudovat legislativu o silniční nákladní dopravě a srovnat její vývoj. Důležité bylo získat informace z řízených rozhovorů s manažery vybraných firem a aplikovat dotazník pro řidiče silničních vozidel. Velký podíl na této práci tvoří spolupráce s dopravními společnostmi Doprava a spedice ČZ a. s. a CN CARGO s. r. o.
Conditions conduct of road freight transport in the Czech Republic
Keywords: Logistika; silniční doprava; náklady; legislativa; řidiči.; Logistics; road transport; freight; legislation; drivers.