Výuka vztažných zájmen na základní a střední škole - Benáková, Monika (Jihočeská univerzita, 2023)
Tématem diplomové práce je vyučování zájmen s apelem na zájmeno jenž na druhém a třetím stupni vzdělávání. Teoretická část se opírá o odbornou literaturu (odborné články, výukové materiály, odborné publikace apod.) týkající se historie a didaktiky českého jazyka a zájmen. Součástí je i metodika výuky zájmen na základních a středních školách. Praktická část se zabývá analýzou vyučování zájmena jenž ve vybraných třídách různého typu studia a dotazníkem určeným pro učitele českého jazyka.
Teaching of Relative Pronouns in Primary and Secondary School
Keywords: Didaktika češtiny; jenž; střední škola učitelství; vztažná zájmena; základní škola; Didactics of Czech; jenž; primary school; relative pronouns; secondary school