Využití inseminace u masných stád skotu - Janiš, Marek (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se zabývá vyhodnocením použití inseminace u vybraného stáda masného skotu. Práce je rozdělena do dvou částí, teoretické a praktické. V teoretické části bakalářská práce charakterizuje pojmy ve vztahu k tématu. Popisuje anatomii a fyziologii krávy, inseminaci a její metody, genomiku a současné a budoucí trendy v oblasti inseminace. Praktická část interpretuje a vyhodnocuje výsledky analýzy, které vychází z průvodních karet krav a ze záznamů kontroly užitkovosti.
Use of insemination in beef cattle herds
Keywords: masný skot; inseminace; reprodukční ukazatelé; kontrola užitkovosti; říje; anatomie a fyziologie krav; Charolais; beef cattle; insemination; reproductive parameters; performance control; estrus; anatomy and physiology of cows; Charolais