Respondentní prostředky demonstrativních determinantů (kontrastivní korpusová analýza) - Čapková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2021)
Tématem této bakalářské práce jsou respondentní prostředky španělských demonstrativních determinantů v českém jazyce a jejich následná korpusová analýza. Na základě odborné literatury jsou v teoretické části popsány charakteristické vlastnosti determinantů a demonstrativ. V praktické části jsou prostřednictvím korpusu InterCorp vyhledávány české ekvivalenty těchto determinantů.
Respondents of demonstrative determinants (contrastive corpus analysis)
Keywords: determinant; demonstrativum; deixe; InterCorp; demonstrative determinant; deixis; InterCorp