Identifikace osob pomocí analýzy chůze - Vejšický, Filip (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato bakalářská práce se zabývá využitím chůze pro identifikaci osob. Hlavním cílem je návrh a implementace systému, který bude provádět automatickou identifikaci osob pomocí chůze z obrazu RGB kamery v reálném čase. Práce obsahuje také přehled současných metod a přístupů k problematice. Systém nabídne řešení využívající současnou technologii, které nebude vyžadovat žádné speciální vybavení. Důraz je kladen především na nízké hardwarové nároky, jednoduchost použití a možnost praktické využití.
Identification of a person using gait analysis
Keywords: biometrika chůze; identifikace pomocí analýzy chůze; biometrický systém; automatické rozpoznání chůze; framework; chůze; Python; Keras; Tensorflow; hluboké učení; strojové učení; gait biometrics; gait recognition; biometric system; automatic gait recognition; framework; gait; Python; Keras; Tensorflow; deep learning; machine learning