Vliv teploty a světelných podmínek na reprodukci akvarijní ryby Anoptichthys jordani - Šablatura, Pavel (Jihočeská univerzita, 2010)
V této diplomové práci byl zkoumán vliv teploty vody a světelných podmínek na reprodukci akvarijní ryby Anoptichthys jordani. Pokusy byly prováděny za různých světelných podmínek a různých teplot vody. Ryby byly vytírány metodou párového a skupinového výtěru. V závěru je uvedena optimální kombinace teploty vody a světelných podmínek pro reprodukci tohoto druhu. Výsledky práce mohou být dále využity při reprodukci studovaného druhu.
The influence of temperature and light conditions on reproduction of aquarium fish Anoptichthys jordani
Keywords: Slepá tetra; teplota; světlo; Blind Tetra; temperature; light