Kvantitativní a kvalitativní prostorová distribuce lůžkových kapacit a doprovodných služeb ve vymezeném území Prachaticka - Čermáková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce se zabývá rozmístěním lůžkových kapacit a kvalitou jejich doprovodných služeb na vymezeném území Prachaticka. Samotné analýze ubytovacích služeb předchází nejprve fyzicko-geografická a sociálně-ekonomická charakteristika území doplněná o místní atraktivity a předpoklady pro rozvoj cestovního ruchu. Pro podrobnou analýzu je území rozčleněno podle jednotlivých správních obvodů obcí a popisováno z hlediska ubytovacích služeb. Na závěr je sestaveno celkové shrnutí situace doplněné o kartogramy a kartodiagramy, profil návštěvníka a návrhy možného zlepšení stávajících podmínek pro rozvoj cestovního ruchu na daném území.
The distribution of hotel bed capacities and the quality of accompanying services in a specified area of the Prachatice region
Keywords: Lůžková kapacita; prostorová distribuce; ubytovací služby; atraktivity cestovního ruchu; Prachaticko; Hotel bed capacity; space distribution; accomodation services; tourist attractions; Prachatice region