Methicilin (oxacilin) rezistentní Staphylococcus aureus ve spádové oblasti laboratoře Laboma v Českých Budějovicích - Kantová, Jana (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce poskytuje základní přehled o morfologii, antigenních vlastnostech a genetické stavbě druhu Staphylococcus, zdůrazňuje význam multi- a methicilin-rezistentních kmenů ve zdravotnictví jako původců závažných nákaz vedoucích k prodloužení a komplikování léčby hospitalizovaných pacientů. Porovnáváním potenciálně patogenního kmene s běžným S.aureus ověřuje účelnost vybraných diagnostických mikrobiologických metod.
Methicilin(oxacilin)-resistant Staphylococcus aureus in the attraction zone of Laboma´s Laboratory in České Budějovice
Keywords: Staphylococcus aureus; MRSA; nosokomiální nákazy; Staphylococcus aureus; MRSA; nosocomial infections