Obecná odpovědnost - Kohoutová, Hana (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato bakalářská práce je zaměřena na obecnou odpovědnost, která je rozšířena o problematiku této odpovědnosti města Písku vzhledem k vzniklým úrazům občanů města na pozemních komunikacích v zimním období 2009/2010. Cílem první části této práce, tedy teoretické části, je podat ucelený přehled o daném tématu, které je dále doplněno o porovnání produktu vybraných pojišťoven. Druhá, praktická, část upozorňuje na nízkou informovanost občanů ohledně dokazování vzniklého úrazu a také na relativně nízký počet doposud odškodněných občanů města Písku, kterým vznikla škoda. Přínosem práce je detailní rozpracování a zamyšlení nad vzniklou ?zimní? situací v Písku.
General liability
Keywords: odpovědnost; náhoda; riziko; náhrada škody; pojistné plnění; pojištění odpovědnosti; pozemní komunikace; úraz; odškodnění; liability; coincidence; risk; damages; premium fulfilment; insurance of liability; infrastructure; injury; compensation