Kolekce nástěnných hodin - Havránková, Marta (Jihočeská univerzita, 2007)
Tato diplomová práce se skládá ze dvou hlavních částí - praktické a teoretické. Předmětem praktické části bylo navržení, vyvzorování a provedení sedmi kusů nástěnných hodin z keramiky a jejich osazení hodinovými strojky s rafikami. Teoretická část je částí písemnou a zabývá se především historií měření času, sleduje vývoj časoměrných přístrojů od starověku až po současnost. Jsou zde popsány také technologické postupy při tvorbě kolekce nástěnných hodin a ideové a motivační zdroje ovlivňující zpracování tohoto tématu.
A Set of Wall Clocks
Keywords: hodiny; keramika; technologie; chronometrie; clocks; ceramic; technologic