Mezinárodní cvičení Austrian Bavarian Czech Forest Fire Drill 2017. - Kavan, Štěpán; Vacková, Martina; Rožboud, Pavel (Vysoká škola bezpečnostného manažerstva v Košicích, 2017)
Příspěvek reflektuje problematiku přeshraniční spolupráce se zaměřením na ochranu obyvatelstva a krizové řízení. Mezinárodní spolupráce je řešena v pohraničních oblastech Jihočeského kraje a to zejména na příkladech mezinárodní spolupráce. Na přeshraniční spolupráci je nahlíženo jako na podpůrný a doplňkový nástroj národního systému ochrany obyvatelstva.
International Exercise Austrian Bavarian Czech Forest Fire Drill 2017
Keywords: Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje; ochrana obyvatelstva; přeshraniční spolupráce; Fire Rescue Service of South Bohemia; Civil Protection; Cross-border Cooperation