Motivace a stimulace pracovního jednání a podniková kultura - Jandová, Jana (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem bakalářské práce byla analýza motivace a stimulace pracovního jednání ve vybraném podniku a navržení případné změny se zohledněním dopadů podnikové kultury. Průzkum byl realizován ve firmě GAMA GROUP a.s. Závod 9. Zkoumaný soubor činilo 52 zaměstnanců. Použitou metodikou bylo dotazníkové šetření. Z výsledků vyplynulo, že motivační program firmy není moc propracovaný a ani podniková kultura nedosáhla dostatečné jednotnosti a síly, což se projevuje zejména v problematické komunikaci, nespokojenosti se současnou úrovní motivace a stimulace, zejména v oblasti odměňování, a malým ztotožněním s firmou. Pro další rozvoj kultury a zvýšení spokojenosti pracovníků jsem navrhla efektivnější využívání lidských zdrojů, zlepšení komunikace a přepracování systému odměňování.
MOTIVATION AND STIMULATION OF EMLOYEES AND CULTURE OF COMPANY
Keywords: motivace; motiv; stimulace; stimul; podniková kultura; motivation; motiva; stimulation; incentive; corporate culture