Průzkum produktu Informačního centra mládeže v Táboře a jejich návaznost na neformální vzdělávání - Pfeiferová, Jana (Jihočeská univerzita, 2007)
Tato práce se zaměřuje na možnosti evropského programu Mládež v Akci pro neformální vzdělávání mladých lidí. Hlavní cílovou skupinou programu jsou mladí lidé mezi 15 a 28 lety. Hlavním cílem programu je rozvíjet solidaritu a podporovat toleranci mezi mladými lidmi, zvláště za účelem podpory sociální soudržnosti v Evropské unii a podporovat vzájemné porozumění mezi mladými lidmi z různých zemí. Cílem mé práce je analyzovat činnosti Informačního centra mládeže v Táboře. Část této práce je tvořena výzkumem a návrhy dalšího vývoje činnosti Informačního centra mládeže. Výsledky dotazníkového šetření ukazují znalosti a zkušenosti mladých lidí, kteří se zúčastnili výměnných pobytů. Výsledky jsou velmi důležité k vytvoření kompletního přehledu o výměnách a preferencích mladých lidí.
Research of product of Youth information center in the town of Tabor and their sequence to informal education
Keywords: neformální vzdělávání; mládež; program Mládež v akci; výměny mládeže; Informační centrum mládeže; Non-formal learning; Youth; Youth in Action programme; Youth Exchange; Youth information center