Písňové texty Jaromíra Nohavici z aspektu dialektologie - Kučera, Jan (Jihočeská univerzita, 2022)
Hlavním obsahem této práce je dialektologický rozbor části díla písničkáře Jaromíra Nohavici s cílem postihnout vliv slezského nářečí v jeho textech. Po představení Nohavicovy osobnosti a díla následuje teoretická část, která popisuje charakteristické znaky slezského nářečí. Výzkumná část obsahuje tabulky s nářečními jevy ve všech jazykových rovinách, jejich popis a rozbor doložený příklady z textů.
Song lyrics by Jaromír Nohavica in the aspect of dialectology
Keywords: Jaromír Nohavica; píseň; písňový text; dialekt; slezský dialekt; dialektologický rozbor; fonetická transkripce; nářeční jev; Jaromír Nohavica; song; lyrics; dialectical analysis; dialect; Silesian dialect; phonetic transcription; dialectical features