Bolest, utrpení a zlo v životě adolescenta - Jarošová, Magdaléna Lucie (Jihočeská univerzita, 2020)
Diplomová práce popisuje bolest, utrpení i zlo a také období adolescence, jak je patrno z názvu. Je zde popsán vývoj léčby bolesti, její aspekty, psychoterapie. Následuje psychologický pohled na bolest a náboženský pohled na bolest. V kapitole adolescence vývoj fyzické, duševní, sociální i spirituální složky, následován rizikovými faktory v adolescenci. V empirické části se práce věnuje kvalitativnímu výzkumu hledajícímu odpověď na výzkumnou otázku "jak vnímají mladí lidé v období rané adolescence proces setkání se s bolestí a utrpením, a jaké mechanismy používají k jejich zvládání".
Pain, Suffering and Evil In Adolescent Life
Keywords: bolest; utrpení; zlo; logoterapie; naděje; Ježíš Kristus; Job; smrt; Bible; Písmo; Pain; Suffering; Evil; Logotherapy; Hope; Jesus Christ; Job; Death; Bible; Scripture