Lucas Fernández a počátky španělského divadla - Kubelová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce se zaměřuje na počátky španělského divadla a na dramatika Lucase Fernándeze. V první polovině práce je popsán vývoj španělského divadla a vzhled divadla v 15. Století, tedy v době, kdy Lucas Fernández žil. V druhé polovině práce se zabývám životem a uměleckou tvorbou Lucase Fernándeze. Rozeberu světské a náboženské texty a zasadím do kontextu doby, ve které Lucas Fernández žil. Poté rozeberu náboženské dílo Auto de la Pasión stylisticky a tematicky a její specifické rysy, kterými se odlišuje od jeho děl ostatních.
Lucas Fernández and the beginning of the Spanish theatre
Keywords: Lucas Fernández; španělské divadlo; středověké divadlo; náboženské texty; Lucas Fernández; Spanish theater; medieval theater; religious texts