Cestovní ruch a rekreace v oblasti Blatenska - Nová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem této bakalářské práce bylo zhodnocení současného stavu cestovního ruchu ve vybrané oblasti Blatenska. V rámci práce byla zkoumána především struktura předpokladů cestovního ruchu ve zvolené oblasti pomocí primárních dat a odborné literatury. Primární data byla získána dotazníkovým šetřením v rámci tří předem zvolených lokalit. Pozornost byla věnována rovněž návštěvníkům oblasti Blatenska. Posuzováno bylo vnímání lokality návštěvníkem, aktivity provozované v rámci dovolené, motivace k návštěvě dané lokality apod. Dále byla v rámci práce vytvořena databáze kulturně-historických, přírodních a ubytovacích atraktivit. Na základě vyhodnocení nabídky a poptávky cestovního ruchu v oblasti byly navrženo potencionální možnosti dalšího rozvoje cestovního ruchu na Blatensku.
Tourism and recreation in area of Blatensko
Keywords: cestovní ruch; předpoklady cestovního ruchu; atraktivity; Blatensko; tourism; conditions of tourism; attractiveness; Blatensko