Rozchod rodičů a jeho působení na děti v předškolním věku - Koňáková, Martina (Jihočeská univerzita, 2017)
Práce je zaměřena na problematiku týkajících se rozchodu rodičů a jeho účastníků. Charakterizuje dítě předškolního věku, aby bylo zřejmé v jaké životní situaci jej rozchod rodičů zastihl. Charakterizuje psychické potřeby dítěte předškolního věku, jehož rodiče se rozvádějí. Věnuje se aspektům rodinného života a rozdílům mezi rodičovstvím a partnerstvím. Zaměřuje se také na krizové situace, které mohou v rodině nastat a iniciovat rozvod. Práce se také věnuje uspořádání života dítěte po rozchodu rodičů a roli mateřské školy. Zmíněny jsou i instituce, které poskytují pomoc dětem, nebo rozcházejícím rodičům.
The breakup of the parents and its effects on the child of pre-school age
Keywords: rozvod; rozchod; dítě předškolního věku; pedagog; mateřská škola; rodina; manželství; domácí násilí; syndrom CAN; poruchy chování; mediační služba; divorce; breakup; pre-school age child; educator; kindergarten; family; marriage; domestic violence; CAN syndrome; behavioral disorders; Mediation services