Motivace studentů vysokých škol ke sportovním aktivitám - Král, Michal (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce se zabývala problematikou motivace ke sportu a sportovním aktivitám u studentů vysokých škol. Nejdříve však byly v práci definovány základní pojmy a koncepty související s řešenou problematikou. Následně byl realizován výzkum za použití vlastního dotazníku o 23 otázkách. Respondenty byli studenti dvou humanitních a dvou přírodovědných oborů na Karlově univerzitě v Praze a na Masarykově univerzitě v Brně. Díky tomu mohlo být zjištěno, jaký postoj mají vysokoškolští studenti ke sportování, jaké sportovní aktivity preferují a jaké převládají motivy ke sportu vůbec.
The motivation of university students for sports activities
Keywords: motivace; sport; motiv; stimulace; sportovní aktivity; dotazníkové šetření; motivation; sport; motive; stimulation; sports activities; questionnaire survey