STOIZISMUS BEI FRANZ KAFKA? ASPEKTE DES STOIZISMUS IN FRANZ KAFKAS PARABEL "VOR DEM GESETZ" - Tošič, Miloš (Jihočeská univerzita, 2018)
Tématem a hlavním cílem této práce je zjistit, zda lze nalézt určité symboly stoicismu v díle Franze Kafky. Druhým cílem je dokázat, že staré principy tohoto filosofického směru můžou hrát roli i v novější literatuře. Tato bakalářská práce se skládá ze tří hlavních kapitol, které jsou uspořádány ve specifickém a logickém pořadí, aby bylo práci snazší přečíst. První kapitola se věnuje obecnému představení stoicismu, jeho myšlenkám a nejvýznamnějším představitelům. Dále následuje kratší představení Franze Kafky a jeho díla. Na závěr je na řadě absolutně nejdůležitější část, a sice objevení a objasnění různých elementů stoicismu v díle Franze Kafky.
Stoicism at Franz Kafka? Aspects of stoicism in Franz Kafka' work "Vor dem Gesetz"
Keywords: Franz; Kafka; Stoizismus; Philosophie; Vor dem Gesetz; Parabel; Franz; Kafka; Stoicism; Philosophy