Řízení výroby ve vybraném podniku - Mikulášková, Petra (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou postupu výroby jednoho z hlavních výrobků firmy ve vybraném podniku zabývajícím se výrobou ručního řemeslnického nářadí. V úvodní části jsou shrnuty základní teoretické pojmy týkající se dané problematiky. Hlavní část je zaměřena na analýzu postupu výroby, materiálové toky a kapacity jednotlivých pracovišť s cílem odhalit nedostatky současné situace. Ze zjištěných skutečností jsou navržena možná řešení pro zefektivnění výroby a zvýšení výrobní kapacity pro konkrétní výrobek.
Production management in the selected company
Keywords: management; řízení výroby; výrobní strategie; výrobní proces; takt výroby; rytmus výroby; velikost výrobní dávky; technika bilancování; normy; průběžná doba výroby; pracoviště; rozmísťovací strategie; procesní rozmístění; vnitropodniková logistika; obaly; management; management of production; production strategy; production process; production strategy; production strategy; quantity of prouduction dose; technology of balance sheet work; norm; transfer time production; workplace; Facilities Layout; Process layout; intradepartmental logistics; wraps