Uspokojování potřeb obyvatel obce se zaměřením na bydlení - Dlouhá, Alena (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato bakalářská práce ve své první části pojednává obecně o problematice bydlení a bytové politiky, vysvětluje základní pojmy v této oblasti a definuje možnosti posouzení úrovně bydlení a charakterizuje situaci v ČR v této oblasti a vymezuje pojem obec a druhy obcí a charakterizuje obce venkovské, na které se tato práce vztahuje. Praktická část práce se zaměřuje na vybrané venkovské obce ? obec Opařany a obec Malšice. Pro charakteristiku bytových potřeb a úrovně bydlení v uvedených obcích jsou definovány ukazatele fyzické a finanční dostupnosti bydlení, které jsou vyhodnoceny v podobě silných a slabých stránek obcí ve SWOT analýze, kde jsou rovněž vymezeny příležitosti a ohrožení obcí pro oblast bydlení. V návaznosti na SWOT analýzu jsou navrženy možnosti k odstranění či eliminaci slabých stránek a ohrožení obcí v souvislosti s problematikou bydlení.
Satisfying of needs of the residents of the village with a focus on housing
Keywords: bydlení; bytová politika; fyzická dostupnost; finanční dostupnost; bytový fond; obec; venkov; housing; housing policy; physical availability; financial availability; housing stock; municipality; countryside