Analýza krajinných změn vlivem komplexní pozemkové úpravy - Šimáková, Iveta (Jihočeská univerzita, 2016)
Smyslem této práce byla analýza a vyhodnocení krajinných změn na vybraných katastrálních územích s dokončenou komplexní pozemkovou úpravou. Pro tento účel byla zvolena dvě vhodná katastrální území, a to katastrální území Borkovice a katastrální území Myslkovice. Analýza byla provedena ve třech časových období před projektem pozemkové úpravy, v projektu pozemkové úpravy a při současném stavu krajiny. Změny v krajině byly posuzovány z hlediska stavu land use, cestní sítě a územního systému ekologické stability. Výsledky byly zpracovány do jednotlivých tabulek a grafů, informujících o stavu navržených a skutečně realizovaných prvků.
The analysis of landscape changes the influence comprehensive landscaping
Keywords: pozemkové úpravy; plán společných zařízení; krajina; územní systém ekologické stability; protierozní opatření; vodohospodářská opatření; cestní síť; landscaping; common facilities plan; landscape; territorial system of ecological stability; erosion measures; water management measures; road network