Časopis Perspektivy. Zápas "proti materialistické hnilobě a kulturní lhostejnosti" - Neumannová, Dana (Jihočeská univerzita, 2014)
Časopis Perspektivy byl exilový kulturní sborník, který vycházel v letech 1961 ? 1966 v New Yorku. Cílem mé práce je tedy analýza samotného obsahu časopisu Perspektivy, mimo jiné se práce periferně zabývá obdobím exilu, počátky literární tvorby a literatury v exilu. Připojeny jsou také medailonky jednotlivých autorů. Součástí výzkumu je konfrontace jednotlivých vydání a vlastně shrnutí celého vývoje tohoto exilového periodika. Následující studie je tedy orientována na vývoj a charakteristiku rysů vydavatelského listu Perspektivy v období 1961 až 1966.
Perspektivy magazine. "Fight against materialist rot and cultural indifference"
Keywords: časopis; analýza; magazine; analyse