Současné trendy kódování webového frontendu - Komrska, Roman (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato diplomová práce shrnuje současné trendy kódování, na jejichž základě je vytvořena webová aplikace, která je responzivní a použitelná na mobilních zařízeních. V teoretické části jsou popsány novinky a současné trendy webového kódování a v praktické části podrobně rozepsán celý postup návrhu, vývoje, testování a následného nasazení na webový server tak, aby se čtenář, kterým může být například nováček v oboru, lépe zorientoval v dané problematice.
Present trends in frontend web development
Keywords: Responzivní webdesign; Frontend; HTML5; CSS3; JavaScript; React; jQuery; Bootstrap; Node.js; Gulp; Responsive webdesign; Frontend; HTML5; CSS3; JavaScript; React; jQuery; Bootstrap; Node.js; Gulp