Rozmetané sazby a zničené knihy v letech 1948 - 1959 - Kořínková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou cenzury literatury v letech 1948-1959 v širších souvislostech. Práce je rozdělena na dvě části. První část je zaměřena na chronologický přehled událostí v daném období a historii cenzury na našem území. Druhá část obsahuje konstruktivní a destruktivní prostředky ideologie a jejich popis. Cílem práce je ucelený přehled cenzury literatury ve vybraném období na našem tehdejším území.
Distribute typesettings and destruction books in years 1948 - 1959
Keywords: cenzura; socialismus; prohibice; knihovna; nepřátelská literatura; tisk; závadná literatura; HSTD; 1948 - 1959; censorship; socialism; the Prohibition; library; hostile literature; newspapers; literature defective; HSTD; 1948 - 1959