Tzv. Bítovská Madona - otázka datace a slohové provenience - Binder, Jan (Jihočeská univerzita, 2013)
Předmětem předkládané bakalářské práce "Tzv. Bítovská madona otázka datace a slohové provenience" je provedení komparace vzácné sochařské památky s vybraným okruhem tuzemských i zahraničních památek stejného typu a přinést tak alespoň nástin řešení daného tématu. Práce se zabývá také zasazením madony do dobového, místního i uměleckohistorického kontextu. Přináší podrobný formální i ikonografický popis díla a autor řeší i problematiku jeho restaurování.
The so-called Madonna from Bítov - the Matter of Dating and Stylistic Provenance
Keywords: Bítov; Bítovská madona; datace; provenience; Bitov; Madonna of Bitov; subsidies; provenance