Estetika každodennosti a filozofie umění Johna Deweyho - Faschingbauerová, Jana (Jihočeská univerzita, 2021)
V této bakalářské práci bude kladen důraz na prezentaci díla Yuriko Saito Everyday Aestetics s přesahem k některým současným trendům, které navazují na filosofii umění Johna Deweyho a estetiku každodennosti, zpracovanou ve zmiňovaném díle Yuriko Saito.
Everyday Aesthetics and Philosophy of John Dewey
Keywords: estetika každodennosti; zelená estetika; estetické oceňování; morálněestetické souzení; Saito; Dewey; everyday aesthetics; green aesthetics; aesthetic appreciation; moralaesthetic judgments; Saito; Dewey