Zřízení soukromé mateřské školy - Kaplanová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce se zabývá tématem založení soukromé mateřské školy. V první části se zaměřuje na podstatné zákony. Na obecné zákony o mateřský školách, i na speciální zákony zaměřené na soukromé mateřské školy. Zmiňuje se o typech mateřských škol a o různorodosti v možnosti zřizovatelů. Dále je zmíněno, co je potřeba pro získání právní subjektivity mateřské školy a jaké podmínky jsou kladeny pro vepsání do rejstříku škol. Bakalářská práce se zaměřuje na vznik mateřské školy s ručením omezeným, popisuje vznik organizace krok za krokem a zmiňuje všechny potřebné náležitosti. V poslední části je uveden návrh na založení mateřské školy Kamarád a já s.r.o. Je zde popsána organizace řízení, organizace chodu předškolního zařízení, charakteristika tříd, informace o vzdělávacím programu. Na závěr jsou zde uvedené informace o doplňkové činnosti mateřské školy.
SETTING UP PRIVATE NURSERY
Keywords: soukromá mateřská škola; zřízení; zákony; Private Nursery School; Establishment; laws