Výtvarná inspirace organickými tvary architekta Antonia Gaudího - Široká, Tereza (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce s názvem Výtvarná inspirace organickými tvary architekta Antonia Gaudího zahrnuje dvě části, teoretickou a praktickou. Teoretická část se zaobírá architektem Antoniem Gaudím, jeho životem a dobou, ve které tvořil a originálním dílem, které předvedl světu. Dále se práce věnuje hlavnímu inspiračnímu zdroji, přírodě, kterou architekt ve své tvorbě hojně využíval. Praktická část vychází z části teoretické a jedná se o realizace půdorysů Gaudího stavby pomocí grafických technik.
Art inspiration by organic shapes os architect Antoni Gaudi
Keywords: Antoni Gaudí; příroda; Barcelona; grafika; Antoni Gaudi; nature; Barcelona; graphics