Potenciální antivirotické účinky derivátů přírodních látek proti viru klíšťové encefalitidy - Vokurka, Radomír (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato studie byla zaměřena na potenciální antivirotické účinky adamantanu a jeho derivátů. Za použití průtokového cytometru byla stanovena nejvhodnější koncentrace adamantanu a jeho derivátů, která by neměla škodlivý vliv pro buňky. Antivirotické účinky byly měřeny na buněčné linii glioblastů, které byly infikovány virem klíšťové encefalitidy. Koncentrace viru byla stanovena metodou plakové titrace.
Potential antiviral effects of derivatives of natural compounds against tick-borne encephalitis virus
Keywords: Klíšťová encefalitida; adamantan; terapie.; Tick-borne encephalitis virus; adamantane; therapy.