Zhodnocení finanční situace konkrétního podniku - Jačová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce byla zaměřena na zhodnocení finanční situace podniku, za období 2005 ? 2010, pomocí jednotlivých ukazatelů Finanční analýzy. V práci je popsána teorie a pojmy, které s finanční analýzou bezprostředně souvisí a byly představeny jednotlivé metody finanční analýzy. Informace pro zpracování této práce byly čerpány převážně z Výročních zpráv a z odborné literatury. V první části jsme počítali horizontální a vertikální analýzy aktiv, pasiv a výkazu zisku a ztrát. V druhé části se zabýváme jednotlivými ukazateli poměrové analýzy, které jsou nejpoužívanější. Na základě získaných údajů byla zhodnocena finanční situace podniku
Assess the financial situation of a particular company
Keywords: finanční analýza; rentabilita; aktiva; zadluženost; likvidita; Financial analysis; profitability; activity; indebtedness; liquidity