Návrh a realizace stavebnice pro výuku a vývoj aplikací s jednočipovými mikropočítači rodiny Atmel AVR - Langmajer, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato diplomová práce se založena na návrhu a výrobě výukové stavebnice s rozšiřujícími moduly založené na mikrokontroléru AVR Atmel. Stavebnice se skládá z procesorové desky obsahující napájecí a základní moduly přímo na desce a rozšiřujících modulů "SIMAČ". Moduly "SIMAČ" jsou virtuálními prvky, které simulují reálné prvky, které se běžně používají v průmyslové automatizaci, ale vzhledem k jejich pořizovací ceně jsou zakomponovány jako rozšiřující programovatelné moduly stavebnice. Práce také popisuje softwarové vybavení potřebné k návrhu, realizaci a naprogramování mikrokontroléru pro vytvoření stavebnice. Dále obsahuje základní teoretické údaje o práci s mikrokontroléry ATMEL AVR. Rozšiřující moduly spolu s deskou vývojového modulu a diskem, na kterém budou nahrána všechna schémata, programy a technická dokumentace k jednotlivým obvodům, budou přiloženy k diplomové práci.
Design and implementation of modules for teaching and developing applications with microcontroller Atmel AVR
Keywords: Atmel AVR; programování; mikrokontrolér; Bascom; USB; FTDI; simač; akční člen; automatizace; Extreme burner; eagle; rs232; ds18b20; HD44780; i2c; 1-wire; spi; isp; atmega8; atmega32; Atmel AVR programming; microcontrollers; Bascom; USB; FTDI; Simac; actuators; automation; Extreme burner; eagle; RS232; DS18B20; HD44780; I2C; 1-wire; SPI; isp; ATmega8; ATmega32