Etické aspekty zaměstnávání osob se zdravotním postižením - Šrámková, Marie (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce se zabývá problémy se zaměstnáváním lidí se zdravotním postižením a etickými aspekty, které s problémem souvisí. Popisuje jejich problémy s hledáním zaměstnání, problémy s diskriminací, potíže s nezaměstnanosti a také to, jak nezaměstnanost ovlivňuje psychiku těchto lidí. Dále se zabývá tím, jak stát pomáhá lidem, kteří mají potíže s hledáním zaměstnání a dalšími etickými problémy jako je problém diskriminace, solidarity v sociálním státu, práva na práci a tak dále. Popisuje též postavení lidí se zdravotním postižením ve společnosti a to, zda jsou jejich práva ve společnosti vždy dodržovány.
Ethical aspects of the employment of people with disabilities
Keywords: Zdravotní postižení; práce; nezaměstnanost; rovné příležitosti; sociální stát; diskriminace; právo na práci.; Disability; job; unemployment; equal opportunities; social state; discrimination; the right to work.