Interaktivní datové struktury - Pršala, Jan (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem této práce je vytvoření jednoduché aplikace pro výuku datových struktur - převážně se zaměřuje na datové struktury frontu, zásobník, spojový seznam, binární vyhledávací strom a hash tabulku. Každá datová struktura je obsažena ve vlastním modulu a je předvedena jak na příkladu z reálného života, tak i v podobě abstraktního znázornění, ve kterém muže uživatel danou strukturu sám modelovat. V samotné práci jsou výše vypsané datové struktury popsány a vysvětleny. Kromě toho je v ní i popsán způsob vytvoření nového modulu. Na přiloženém CD se nachází jak samotná aplikace, včetně zdrojového kódu, tak i řešený příklad implementace každé z datových struktur.
Interactive Data Structures
Keywords: datová struktura; Java; fronta; zásobník; spojový seznam; binární vyhledávací strom; hash tabulka; data structures; Java; queue; stack; linked list; binary search tree; hash table