Společné funkční vlastnosti myrmekochorních druhů rostlin České republiky a sezónní a denní dynamika odnosu diaspor všivce lesního (Pedicularis sylvatica) mravenci - Študent, Vojtěch (Jihočeská univerzita, 2013)
Studie se zaměřuje na vyhledání všech potenciálních myrmekochorních druhů rostlin rostoucí na území České republiky a jejich společných funkčních vlastností. Dále byly provedeny odnosové experimenty s myrmekochorním druhem Pedicularis sylvatica za účelem nalezení rozdílů v míře odnesených diaspor v průběhu dne a roku.
Traits of myrmecochorous plants of the Czech Republic and a seasonal and daily seed's removal dynamics of lousewort (Pedicularis sylvatica) by ants
Keywords: myrmekochorie; Pedicularis sylvatica; Myrmica scabrinodis; funkční vlastnosti; myrmecochory; Pedicularis sylvatica; Myrmica scabrinodis; traits