Možnosti sociální práce u žen s karcinomem prsu - Končická, Markéta (Jihočeská univerzita, 2016)
Teoretickou část jsem rozdělila do sedmi kapitol. V první kapitole popisuji současný stav dané problematiky. Ve druhé kapitole se zabývám sociálními důsledky nemoci, a ve třetí důsledky v oblasti psychické. Čtvrtá kapitola je věnována specifické zátěži v životě ženy způsobené onemocněním. Pátá kapitola se zaměřuje na onemocnění v souvislosti s krizí. V šesté kapitole nahlížím na zvládání problému nemoci a utrpení ze strany ženy. V poslední kapitole definuji sociální práci. Tato bakalářská práce by mohla posloužit jako informační materiál pro ženy s karcinomem prsu v rámci odborného sociálního poradenství a pro sociální pracovníky zabývajícími se onemocněním žen s karcinomem prsu.
Possibilities of Social Work in Women with Breast Cancer
Keywords: sociální pracovník; sociální práce; odborné sociální poradenství; karcinom prsu; social worker; social work; professional social counseling; breast carcinoma