DPH VE STAVEBNICTVÍ V ČR A V RAKOUSKU - Kolářová, Ilona (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce analyzuje a srovnává nově zaváděný systém zdanění stavebních prací formou přenosu daňové povinnosti (reverse charge) z dodavatele na odběratele se stávajícím standardním systémem, dosud platným v ČR a současně se systémem zdanění, který je zaveden v Rakousku. Zavedení a uplatňování režimu reverse charge by mělo přinést větší efektivnost k omezení daňových podvodů ve stavebnictví.
VAT in construction sector in the Czech Republic and in Austria
Keywords: Daň z přidané hodnoty; přenos daňové povinnosti; stavebnictví; daňový podvod; VAT - value added tax; reverse-charge; construction sector; tax fraud.