Práce v dětském folklorním souboru s dětmi předškolního věku - Božovská, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Cílem práce je poukázat na možnosti využití lidového folkloru při práci s předškolními dětmi. V teoretické části se věnuji základnímu představení jihočeského a západočeského folkloru s důrazem na folklor blaťácký, jeho sběratelům a možnostem v edukačním procesu. V praktické části popíši práci s dětmi předškolního věku v rámci dětského souboru Javoráček. Zkušenosti získané z práce ve folklorním souboru přenesu k vytvoření integrovaného celku s názvem "Malí muzikanti", který se pokusím realizovat s dětmi předškolního věku v mateřské škole.
Work in children's folklore ensemble with preschool children
Keywords: folklor; tanec; lidová píseň; hudební nástroj; folklore; dance; folk song; musical instrument