Systém finančního hodnocení podniku - Benešová, Vendula (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce se zabývá systémem finančního hodnocení podniku, a to Drůbežářského závodu Klatovy a.s. Ten je v práci srovnán s jeho největším konkurentem Vodňanskou drůbeží a.s. a s odvětvím. Data pro zpracování finanční analýzy byla čerpána z podnikových účetních závěrek a z finanční analýzy podnikové sféry, zveřejňované Ministerstvem průmyslu a obchodu. V první části práce jsou popsány metody finanční analýzy. Druhá část práce se zabývá už samotnou finanční analýzou sledovaného podniku. Ten je hodnocen absolutními, rozdílovými a poměrovými ukazateli a soustavami ukazatelů, tedy rozkladem finančního ukazatele a bonitními a bankrotními modely. Na základě výsledků je zhodnocena finanční situace vybraného podniku.
System of the financial evaluation of a company
Keywords: Finanční analýza; Ukazatele rentability; Ukazatele likvidity; Ukazatele zadluženosti; Du Pont diagram; Financial analysis; Ratios of profitability; Liquidity ratios; Debt ratios; Du Pont diagram